Šumava Velký Ostrý 2

Měli jsme letos s kamarádem naplánovanou alespoň ještě jednu cestu na nějaký kopec. V Krkonoších jsme byli na jaře, a tak se hodil tip už někdy z minula, Velký Ostrý na Šumavě. Jednou jsme tam již šli, ale nyní jsme zvolili trošku delší trasu a opačným směrem.

Ráno jsme jeli vlakem 8,16 hod. z Alžbětína do Hamru Hojsova stráž. Hned od nádraží kratší trasou po žluté až na rozcestí Pod Statečkem, a pak po modré až na vrchol. Při minulé cestě jsme to nestihli, a tak jsme si to nyní ještě trochu protáhli na Malý Ostrý, který je ještě asi 600 m dál v Německu.

Při zpáteční cestě jsme si v pěkné chatě na vrcholu Ostrého dali dobrou gulášovou polévku a samozřejmě pivo na doplnění tekutin. Počasí na vrcholu nebylo nic moc, chvílemi foukal vítr a přihnaly se mraky, polévka tedy přišla hodně vhod.

Zpět jsme šli kousek opět po modré a pak již stále po červené, kolem Černého a Čertova jezera až do Alžbětína. Počasí se odpoledne krásně vybralo, svítilo i sluníčko. Trasa, i když je okolo 25 km, tak část se jde po asfaltové cestě, a není proto náročná.

Příspěvek byl publikován v rubrice Šumava a Český les se štítky . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *